För drygt en vecka sedan annonserade Microsoft att nästa version av Lync kommer att heta Skype for Business. Eftersom Micrsoft sedan tidigare köpt upp Skype så var inte detta helt oväntat. Skype for Business kommer att släppas första halvan av 2015 och kommer att lanseras både för Office 365 och i en ny serverversion som kommer heta ”Skype for Business Server”.

sfb2

Befintliga kunder som kör Lync Server 2013 har möjlighet att uppgradera till Skype for Business utan att behöva göra några förändringar på hårdvaran men någon prisuppgift uppges ej i dagsläget. Användare som kör Office 365 ska också kunna ta del av Skype for Business.

Skype-klienten ser ut som en ihopslagning av Lync och Skype. En nyhet är bl.a. ”Call Monitor” som är en liten ruta som alltid ligger överst när du har ett samtal även fast Skype fönstret inte är aktivt. Utseende på knappar för t.ex. att ringa eller avsluta samtal kommer från Skype-klienten. Microsoft meddelar också att dom kommer förbättra funktioner som finns i Lync, bl.a. telefoni, delningsfunktioner, m.m. Man ska t.ex. kunna vidarebefordra samtal genom ett klick, istället för tre som det är i dagsläget.

 

Här kan ni se Microsofts introduktionsklipp för Skype for Business

 

Källa: https://blogs.skype.com/2014/11/11/introducing-skype-for-business/