Under hösten 2022 firar Thelin Data 30 år och vi tänkte därför prata dåtid, nutid och framtid med några av nyckelpersonerna i vår organisation. Nu har det blivit dags för Jari Rådman, IT-konsult på Thelin Data. Jari har varit anställd sedan 1995 och är en av de som jobbat på Thelin Data allra längst. Under de 27 åren har det givetvis hunnit hända en hel del i både branschen och bolaget.


Vad är den största skillnaden med att jobba på Thelin Data idag jämfört med när du började här för 27 år sedan?

Rent arbetsmässigt så är den största skillnaden att vi kan göra så mycket på distans nu jämfört med hur det var förr. Då var vi tvungna att åka ut till kunderna nästan oavsett vad det gällde. Nu kan väldigt mycket göras på distans genom att vi fjärrstyr kundens dator, och vi kan på så vis hjälpa till både snabbare och effektivare.

En annan stor förändring var när vi på Thelin Data började arbeta teamuppdelat istället för att en och samma person ansvarar för allt hos kunden. Det har gjort att det finns en uppdelning kring ansvar och alla blir specialiserade på sina områden. Den som är bäst på att lösa uppdraget får ta sig an det och kunden får alltid hjälp av den med högst kompetens inom det området.

 

Du har ju jobbat på Thelin Data i 27 år. Vad är det som är så roligt med att jobba här?

Det roligaste i själva yrket är att den ena dagen aldrig är den andra lik – det är alltid nya arbetsuppgifter och utmaningar. Även om allt är ”inom IT”, vilket många kan tro att det är en och samma sak, så är det väldigt varierande. Sen är det såklart så att jag varit här i 27 år för att det är lätt att trivas här med alla kollegor som är ett riktigt glatt gäng.

 

Jari utanför Thelin Data år 2000.