Cloud Consultant 

Företaget Thelin Data AB 

Vi är inne i ett mycket expansivt skede och behöver förstärkning till vårt snabbt växande företag. Företagsvärlden har under de senaste åren gjort en stark omställning till molntjänster och vi vill vara spjutspetsen i att leda våra kunder in i en helt säker molnbaserad IT-infrastruktur.  

Tjänsten Cloud Consultant på Thelin Data 

Vi söker dig som vill jobba som teknisk konsult med Microsofts molntjänster Microsoft 365, Entra och Azure. I denna tjänst kommer du jobba tätt ihop med 3 andra kollegor i Thelin Datas projekt & presale team. Tjänsten innefattar presale, design, projektledning men framför allt tekniska implementationer av de modernaste teknikerna som finns på marknaden. Microsoft är vår absolut tightaste partner, de leder marknaden och vi följer dem in i framtiden.  

För detta arbete krävs att du är social, utåtriktad och har en bra social kompetens. Du behöver ha egenskaper för att jobba självständigt men också vara bra på att samarbeta inom ditt team och samverka med övriga team på Thelin Data. Du måste vara modig och inte rädd för att misslyckas. Allt detta är viktiga egenskaper i rollen som IT-konsult på Thelin Data. Att du älskar ny teknik ser vi som en självklarhet.  

Vi ser gärna att du har läst på högskola med anknytning till IT. Vi ser också gärna att du har arbetat inom service (t.ex. restaurangbranschen eller som konsult) och älskar att träffa & hjälpa människor, samtidigt som det såklart är viktigt att du har ett starkt intresse av IT. 

Har du tidigare arbetat som IT-konsult eller IT-tekniker är det meriterande.  

Förkunskaper inom IT-Säkerhet värderas högt.

Som person är du serviceminded, duktig på att ta egna initiativ, tar ansvar för dina uppgifter och anser att det är viktigt att du kan planera din egen dag, därför lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Din roll 

Det är inte ett krav att du jobbat som IT-konsult tidigare, men vi ser att du arbetat eller studerat ovan nämnda tekniker och känner dig bekväm i att växa in i en roll som innehåller följande arbetsuppgifter:  

  • Agera presale-tekniker för att föreslå tekniska lösningar åt kund 
  • Agera arkitekt i designfasen där de tekniska förutsättningarna och detaljerna i molnlösningar tas fram.  
  • Utforma och implementera säkerhetsstrategier för molninfrastrukturen baserat på bästa praxis och branschstandarder. 
  • Utföra riskbedömningar för att identifiera och hantera potentiella säkerhetsrisker. 
  • Konfigurera och övervaka säkerhetskontroller och larm för att upptäcka och förhindra hot och intrång. 
  • Implementera tekniska lösningar åt kund baserat på Microsoft 365, Entra och Azure 
  • Projektledning 

För rätt person är detta ett tillfälle till personlig utveckling och goda möjligheter att själv kunna påverka sin arbetssituation. Flytande svenska, god engelska, körkort och egen bil är ett krav. 

Praktisk information 

Anställningen är en tillsvidareanställning, som föregås av 6 månader provanställning. Ansökan via e-post till fredrik.andersson@thelindata.se.  

Har du frågor om tjänsten? Kontakta Teamleader Fredrik Andersson via e-post till fredrik.andersson@thelindata.se.

Välkommen med din ansökan.