För dig som redan använder Windows 8 eller Windows RT är Windows 8.1 en gratis uppdatering som finns tillgänglig via Windows Store. Använder du inte Windows 8 idag så finns Windows 8.1 att köpa och ladda ner från Windows.com eller i utvalda butiker.

I och med Windows 8.1 har Microsoft lyssnat på användarna och vidareutvecklat operativsystemet för att det ska vara smidigt att använda och passa dig i vardagen. I Windows 8.1 återfinner du den välbekanta ”Startknappen” som en naturlig utgångspunkt för navigeringen. 

För dig med Windows RT eller Windows 8

För dig som idag använder Windows RT eller Windows 8 är det enkelt att uppgradera till Windows 8.1. Öppna Windows Store och ladda hem den kostnadsfria uppgraderingen. Dina filer, appar och inställningar kommer inte beröras av uppdateringen, utan det är bara att fortsätta precis om tidigare. Uppgraderingen tar ca 30-60 Minuter beroende på datorprestanda.

För dig med Windows 7

För dig som idag använder dig utav Windows 7 finns det två sätt att köpa och installera Windows 8.1. Du kan besöka windows.com och ladda hem Windows 8.1 eller köpa Windows 8.1 på DVD i utvalda butiker.

När du uppgraderar till Windows 8.1 från en dator med Windows 7 kommer alla dina filer och dokument att följa med. OBS! Notera att alla program som du har installerat, inklusive Office, behöver installeras om efter det att du uppgraderat.